Ajornades de nou les eleccions a Costa d’Ivori

Abidjan des del cel

Abidjan des del cel

afrol News, 11 de Novembre 2008

Costa d’Ivori ha ajornat una vegada més les eleccions anhelades presidencials previstes per al 30 de novembre, segons han confirmat els mitjans de comunicació locals.

El president Laurent Gbagbo, l’exlíder rebel Guillaume Soro i altres dirigents polítics van anunciar després d’una reunió feta a Burkina Faso que no era possible organitzar la celebració d’eleccions per al 30 de novembre, tal com estava previst.

El president de Burkina Faso Blaise Compaore es va reunir a Uagadugú amb els membres d’un comitè de consulta (CPC) per supervisar l’acord de pau assolit el març de 2007 i que va comptar amb la seva mediació.

La comissió ha demanat a Comissió Electoral del país fixar un calendari per a la identificació dels votants i el registre i donar-lo a conèixer abans del pròxim 31 de desembre.

L’expresident Henri Konan Bedie va dir que el país s’ha d’assegurar que el procés d’identificació i les tasques de registre es puguin dur a terme abans que es fixi una nova data per a la cita electoral.

Per la seva part, el Consell de Seguretat de Nacions Unides va expressar la seva profunda preocupació el passat dissabte davant de la possibilitat d’un altre nou retard en la celebració d’eleccions a Costa d’Ivori, dient que l’actual procés d’identificació de votants i registre és massa lent.

A finals del passat mes d’octubre, el Consell de Seguretat va decidir prorrogar l’embargament d’armes i diamants a Costa d’Ivori per un any addicional fins al 31 d’octubre 2009 després que aprovés per unanimitat la Resolució 1842. Els 15 membres del Consell van demanar una revisió de les sancions abans de decidir si prorrogar les mesures.

La declaració, emesa per l’Operació de Nacions Unides a Costa d’Ivori, va llançar una crida a totes les parts interessades a prendre mesures immediates i necessàries i mesurades concretes per garantir que les operacions d’identificació dels votants i registre es realitzen abans de finals de gener de 2009, i es poden celebrar unes eleccions creïbles i transparents a finals de la pròxima primavera.

L’elecció presidencial era originalment prevista per celebrar-se l’octubre de 2005, però això no ha pogut ser a causa que el país continua dividit en un nord rebel i un sud controlat pel govern, separats per una zona sota control de les forces de pau franceses i de Nacions Unides.

El 4 de març de 2007, el president Gbagbo i el líder dels rebels Noves Forces, Guillaume Soro, van arribar a segellar un acord de pau a Uagadugú, Burkina Faso, en virtut del qual ambdues parts es van comprometre a desarmar els combatents, la redistribució de les administracions regionals i l’organització de les eleccions.

Costa d’Ivori, un dels principals països exportadors de cacau i diamants a Àfrica Occidental, es va dividir en dos després d’un frustrat intent de cop per part dels rebels de Forces Noves (FN) el 2002, amb el nord sota el control de FN.

http://www.afrol.com/es/paises/costa_de_marfil

Anuncis

0 Responses to “Ajornades de nou les eleccions a Costa d’Ivori”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Un fil vermell invisible connecta a aquells que estan destinats a trobar-se, malgrat del temps, del lloc, malgrat de les circumstancies. El fil pot tensar-se o embolicar-se, però mai podrà trencar-se.

tradició oral africana

Benvolgut germà blanc
quan vaig néixer, era negre,
quan vaig créixer, era negre,
quan estic al sol, sóc negre,
quan estic malalt, sóc negre,
quan mori, seré negre.
Mentre que tu, home blanc,
quan vas néixer, eres rosa,
quan vas créixer, eres blanc,
quan tens fred, ets blau,
quan tens por, ets verd,
quan estàs malalt, ets groc,
quan moris, seràs gris.
Llavors, quin de nosaltres dos
és l'home de color?
"Els pares que adopten posen paraules en lloc de cromosomes" Eva Giberti

Línia del temps

21.09.07_ Visita a AAiM i a l'ICAA
15.11.07_ Visita a FADA
12.12.07_ Decisió
05.02.08_ Sol·licitud a l'ICAA
28/29.03.08_ Inici valoració (CI)
10.10.08_ Data del CI positiu
27.10.08_ Rebem CI positiu
19/20.11.08_ Visites a IPI
24.11.08_ Visita a Balbalika
22.01.09_ Signatura amb IPI
Març del 2009_ El nostre expedient marxa cap a Ivori
29.09.09_ El millor dia de la nostra vida 04.01.10_ Comença l'aventura, ja som tres!

Espai Àfrica Catalunya

Categories

Anuncis

%d bloggers like this: