Artistes ivorians i les activitats humanitàries

APA.  7/06/2009
Notícies

Affiche_FEMUA_40X60okIcones de la música ivoirenca s’impliquen en la promoció del benestar de les persones mitjançant la realització d’operacions humanitàries, incloent la construcció d’escoles, centres de salut, la concessió de donacions per a orfenats i en centres especialitzats, ha constatat l’APA a Abidjan, la capital econòmica.

Els artistes, en efecte, s’han erigit en els darrers anys com a bons samaritans volcant-se de cor als centres especialitzats en els nens discapacitats mentals i psicomotors. Els centres d’acollida per als orfes i les escoles també es beneficien de la seva generositat.

Després de fer donacions als orfes a SOS Abobo, un dels municipis de Abidjan, i els infants de Page Blanche, un centre per a nens amb discapacitat mental i psicomotor, l’artista Jean Jacques Kouamé alies “JJK” ha donat joguines per un valor de 2 milions de francs CFA a la petita escola de la capital econòmica de Côte d’Ivoire.

El famós reggaeman Tiken Jah Fakoly, recentment es va embarcar en una gira de treball de beneficència d’Àfrica mitjançant una sèrie de concerts al voltant del concepte de “un concert, una escola”, dins del marc d’una operació de construcció d’escoles en el continent africà. Els fons recaptats en aquests esdeveniments en tota l’Àfrica es destinaran a la construcció d’escoles o la rehabilitació d’escoles. El cantant fa èmfasi en la importància de l’escola ja que “és l’educació amb la que es desperten els pobles d’Àfrica”, “l’escola és la llum”, diu amb orgull. Tiken Jah ha construït una escola primària amb un valor de 22 milions de francs CFA al poble de Toroni a la regió de Denguélé (Odienne, al nord-oest de Costa d’Ivori), que es va inaugurar a principis d’aquest any.

Per a la rehabilitació de les escoles primàries públiques (PPE), de Biafra Treicheville, barri al sud de la capital econòmica de Côte d’Ivoire, que té prop de 18 classes per a 600 estudiants, va donar a finals d’abril, un concert al Palau de la Cultura Abidjan. L’esdeveniment ha recaptat més de 40 milions de francs CFA.

Tiken Jah ha realitzat també aquest tipus d’accions en els països de la subregió, entre ells Burkina Faso, Guinea i Mali, on es van refugiar en l’arrel de la crisi del 19 de setembre de 2002.

Els components del grup musical musical Magic System també han ofert al poble de Anoumambo, on es van criar, una escola primària de sis classes per valor de 50 milions de francs CFA. El treball, que va començar l’11 del passat mes d’abril dins la tercera edició del Festival des musiques urbaines d’Anoumabo (FEMUA), acabarà el mes de setembre de 2009. Salif Traoré, àlies “A’salfo”, cineasta nascut a Mali, i els seus companys ja havien construït en el centre de salut de aldea.

Les icones de Côte d’Ivoire tenen cura de la joventut i el desenvolupament del seu país, empenyent en els diversos sectors. Els futbolistes no estan exclosos d’aquesta tendència amb la fundació del futbolista Didier Drogba.

Anuncis

1 Response to “Artistes ivorians i les activitats humanitàries”


  1. 1 Laura Juny 12, 2009 a les 11:40 am

    M’alegro d’aquesta notícia… sort n’hi ha que en aquesta vida encara hi ha gent que creu en un mon millor.
    Laura.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Un fil vermell invisible connecta a aquells que estan destinats a trobar-se, malgrat del temps, del lloc, malgrat de les circumstancies. El fil pot tensar-se o embolicar-se, però mai podrà trencar-se.

tradició oral africana

Benvolgut germà blanc
quan vaig néixer, era negre,
quan vaig créixer, era negre,
quan estic al sol, sóc negre,
quan estic malalt, sóc negre,
quan mori, seré negre.
Mentre que tu, home blanc,
quan vas néixer, eres rosa,
quan vas créixer, eres blanc,
quan tens fred, ets blau,
quan tens por, ets verd,
quan estàs malalt, ets groc,
quan moris, seràs gris.
Llavors, quin de nosaltres dos
és l'home de color?
"Els pares que adopten posen paraules en lloc de cromosomes" Eva Giberti

Línia del temps

21.09.07_ Visita a AAiM i a l'ICAA
15.11.07_ Visita a FADA
12.12.07_ Decisió
05.02.08_ Sol·licitud a l'ICAA
28/29.03.08_ Inici valoració (CI)
10.10.08_ Data del CI positiu
27.10.08_ Rebem CI positiu
19/20.11.08_ Visites a IPI
24.11.08_ Visita a Balbalika
22.01.09_ Signatura amb IPI
Març del 2009_ El nostre expedient marxa cap a Ivori
29.09.09_ El millor dia de la nostra vida 04.01.10_ Comença l'aventura, ja som tres!

Espai Àfrica Catalunya

Categories

Anuncis

%d bloggers like this: